Kevin Clevers

Kevin Clevers - Guidong Coaching

Kevin Clevers is een multi-passionate coach. Hij heeft van verschillende opleidingen en ervaringen een coaching business opgericht. Daarbij ligt de focus op duurzaamheid en loopbaan coaching.

Wat deden we?

Wat was de uitdaging?

Als generalist en multi-passionate was het voor Kevin niet gemakkelijk om iets te kiezen en een focus te hebben. Als ondernemer heb je dat wel ergens nodig om iets in de markt te zetten. Dat is een uitdaging die ik maar al te goed ken van in het verleden.

Op welke manier kan je aan potentiële klanten duidelijk maken dat jij ze kunt helpen, als het voor jezelf niet duidelijk is wat je precies doet? Want er zijn zoveel dingen waar je goed in bent en waarmee je anderen kunt helpen.

Hoe hebben wij hen geholpen?

Voor coaches en kennisondernemers heb ik een kickstarter programma uitgewerkt waarmee we samen tot de kern komen van wie je bent en hoe je daarmee anderen kunt helpen. Dat programma zorgt ervoor dat je jezelf als een merk in de markt kunt zetten.

Daar hoort ook een mensgerichte strategie bij die ervoor zorgt dat je een systeem hebt waarmee droomklanten je vinden.

Wat was het resultaat?

Meer helderheid en focus over hoe hij klanten kan helpen, door gewoon zichzelf te zijn. En ook een stappenplan om van vele ideeën er eentje of enkele uit te kiezen waarmee je een business kunt opbouwen die mensgericht en waardevol is.

Ikzelf ben een brede denker, een generalist. Alles is met alles verbonden voor mij. Dat maakt het niet zo eenvoudig om iets concreets te vinden om in de markt te zetten.

Met veel plezier heb ik deelgenomen aan het kickstarter-programma van Steven. Op het eerste zicht lijkt het er op dat het een afgelijnd programma is wat werkt als je al weet waar je heen wil. Bij mij was dit echter niet het geval, ik was al bezig met verschillende dingen, maar wist nog niet concreet wat ik eigenlijk in de markt wou zetten.

Elke week werd er een thema behandeld (waar ik me al dan niet aan hield). Het bood me structuur om na te denken over noodzakelijke stappen die nodig zijn voor de uitbouw van een onderneming, maar Steven liet me ook de vrijheid om af te wijken van die structuur. Hij stelde mij vragen, gaf tips en bracht me terug naar de structuur.

Voor mij heeft dit programma ervoor gezorgd dat ik nu doelgerichter stappen aan het zetten ben richting de uitbouw van mijn onderneming volgens wie ik ben.

De tips en ‘handleidingen’ die ik gekregen heb zijn en zullen inzetbaar blijven. Een aanrader!

Kevin Clevers

Guidong Coaching