Schreppie Pools Klantenzone

Schreppie Pools Klantenzone

Schreppie Pools is een heel klantgericht bedrijf dat zwembaden bouwt met een top kwaliteit. Ze zijn al verschillende jaren gekroond met de gouden prijs van zwembad bouwers. Dat hebben ze te danken aan zowel hun kwaliteitsvol werk als omdat ze zo mensgericht  zijn.

Wat deden we?

Wat was de uitdaging?

Toen Schreppie Pools mij contacteerde, waren ze zo sterk gegroeid dat ze te veel tijd en energie moesten steken in hun administratie. Daardoor kon An, de zaakvoerder, zelf niet meer zo veel tijd steken om haar klanten te helpen. En dat was net één van de redenen waarom ze zo gegroeid waren.

De uitdaging was om van hun klantgerichte aanpak ook een digitale mensgerichte evaring te creëren. Op een manier dat ze toch dat persoonlijke contact konden houden en tegelijk veel tijd uitsparen op vlak van administratie en routinetaken.

Anders gezegd, hoe blijf je mensenlijk in een digitale omgeving.

Hoe hebben wij hen geholpen?

We hebben aan de hand van enkele workshops in kaart gebracht wat hun mensgericht merk betekent voor hun klanten en hoe ze te werk gaan. 

Vervolgens hebben we processen en contactmomenten met de klant gestructureerd en vereenvoudigd en een selectie gemaakt van dingen dat we gingen digitaliseren.

We hebben een digitale omgeving gebouwd waar hun klanten zelf afspraken konden inboeken. Daarnast hebben we ook een heel aantal kernactiviteiten van het bedrijf gedigitaliseerd. Zoals klantenbeheer, facturatie, werkplanning, stock beheer van materialen en producten, bestellen van materiaal bij leveranciers, en kassa systeem voor de winkel.

Wat was het resultaat?

Het resultaat was dat klanten nog meer tevreden zijn van hun service. Door een stuk te gaan digitaliseren, hebben ze nu meer tijd om met hun klanten bezig te zijn. 

Door te investeren in digitalisering hebben ze tijd en geld uitgespaard. Zijn ze nog harder kunnen groeien en hebben ze extra personeel kunnen aannemen.