Silvia Derom – Creatieve Generalist

Silvia Derom

Silvia is professioneel coach, trainer en auteur. Dit is hoe ze zichzelf voorstelt (bron: haar website).

“Ik heb van mijn fascinatie voor tegenstellingen, ‘en-en-en’ verhalen en eigenlijk alles wat niet in één hokje te plaatsen is, mijn beroep gemaakt. Ik vermoed dat de fascinatie komt omwille van het verrassingsaspect dat het met zich meebrengt: het is nooit helemaal zoals je dacht dat het was. En hoewel dit voor sommigen destabiliserend kan zijn, voel ik me pas tot leven komen bij onverwachte wendingen.

Geen wonder dus dat ik me ben gaan specialiseren in een doelgroep waar veelzijdigheid troef is: creatieve generalisten, ook soms multipotentials genoemd. Ze hebben van nature een breed interesseveld, een grote behoefte aan variatie en een grote leerhonger. Ik maak hen graag bewust(er) van hun potentieel en reik hen tools aan om hun talenten om te zetten naar de praktijk. Mensen omschrijven mij ook vaak als een ‘ontwarrer’, iemand die je ziet in al jouw veelzijdigheid, maar je tegelijkertijd helpt om door het bos de bomen te zien.”

Wat deden we?

Wat was de uitdaging?

Als mensgerichte coach helpt Silvia haar klanten op een veelzijdige manier. Dat doet ze 1-op-1 en ook door verschillende programma’s aan te bieden. We werken al een hele tijd samen.

De uitdaging waar Silvia het meeste nood aan had was om de vertaling te maken naar het technische met online ondernemen. En vooral hoe ze dat ook op een mengerichte manier kon blijven doen.

Hoe hebben wij hen geholpen?

Ik hielp Silvia hoe ze op een mensgerichte manier een strategie kon uitwerken om haar 1-op-1 coaching op te schalen naar een online programma en een groepscoaching programma. In combinatie met hoe ze dit technisch voor elkaar kon krijgen.

Silvia wilde liefst zoveel mogelijk routine taken automatiseren, zodat ze zelf meer tijd heeft om haar klanten te helpen, om te schrijven en met dingen bezig te zijn die haar veel energie geven.

Silvia heeft mij geholpen om in co-creatie een digitale applicatie te bouwen die geschikt is voor coaches, trainers, consultants en kennisondernemers. Aan de hand van deze applicatie, worden veel taken geautomatiseerd wanneer deze ondernemers online willen ondernemen en opschalen.

Wat was het resultaat?

Door veel stappen te automatiseren, had Silvia een manier om van haar 1-op-1 coaching op te schalen naar een online programma en groepscoaching aanbod. Met onze hulp, bouwde een membership uit voor creatieve generalisten en ondertussen voor multi-passionate coaches.

Steven denkt mee na en is heel betrokken en oprecht geïnteresseerd in waar jij naartoe wil als ondernemer. Het is gewoon iemand waarop je kan vertrouwen en die meer inbrengt dan alleen maar ‘technische’ ondersteuning. Hij denkt ook mee na over wat voor jou geschikte verdienmodellen kunnen zijn en hoe jij voorbij het ‘uurtje-factuurtje’ model kan gaan.

Bij het lanceren van mijn allereerste online programma was mijn grootste struikelblok: hoe regel ik dit technisch? Ik hou van efficiëntie en automatisatie, maar krijg al kriebels alleen al bij het idee dat ik dat zelf allemaal moet uitzoeken en opzetten.

Steven nam die zorg van me weg. Ik moest alleen maar zeggen wat ik voor ogen had en hij zorgde ervoor dat het mogelijk werd 😉

Silvia Derom

Creatieve Generalist