Wijnhandel Ghoos

Wijnhandel Ghoos

Wijnhandel Ghoos

Wijnhandel Ghoos is familiebedrijf en wijnhandel in Laakdal. Ze hebben een winkel die gevestigd is in Laakdal, in de kempen. Ze leveren ook in heel België wijn aan zowel horeca als particulieren.

Wat Wijnhandel Ghoos zo bijzonder maakt is dat ze echt de tijd nemen om hun klanten te leren kennen. Ze zorgen voor dranken die helemaal passen. Doormiddel van hun uitgebreide kennis en mensgerichtheid, zorgen ze ervoor dat de klanten van hun klanten tevreden zijn.

Daarom was het voor ons zo een goede match. We delen namelijk dezelfde mensgerichte waarden.

Wat deden we?

Wat was de uitdaging?

Elke horeca zaak heeft zowat z’n eigen gamma van dranken die horen met het eten dat ze aanbieden. Door de bestelprocedure te digitaliseren, kon Wijnhandel Ghoos meer tijd vrijmaken voor hun klanten en een nog betere service verlenen.

Ze waren al een tijdje op zoek naar een geschikte webshop en catalogus. Omdat ze echter zowel horeca klanten hebben als particulieren was dit echter niet evident.

Ze wilden dan ook liever investeren op een digitale applicatie die gebruiksvriendelijk was voor hun klanten en waarmee ze zelf ook veel tijd konden uitsparen. Zodat ze meer met hun klanten konden bezig zijn.

Hoe hebben wij hen geholpen?

Tijdens de workshops hebben we goed geluistered hoe Wijnhandel Ghoos precies die mensgerichte service levert aan hun klanten en wat hun waarden en visie is. Zodat we dit ook konden vertalen naar een online merkverhaal en strategie.

We hebben alle processen en contact momenten met de klant in kaart gebracht en deze verder vereenvoudigd. Zodat we een aantal processen konden digitaliseren en een gebruikersevering konden designen (UX / UI) die bij Wijnhandel Ghoos past.

Ook hebben we een tijdlijn en project plan uitgewerkt om stapsgewijs een nieuwe website, catalogus en webshop uit te rollen. 

Wat was het resultaat?

We hebben een nieuwe website gebouwd in WordPress. We hebben ook een op maat wijn catalogus gebouwd waarbij professionele horeca klanten en partuculieren hun favoriete wijnen kiezen en bestellen. 

De catalogus is voorzien van een aantal categorieën en bevat zoekmogelijkheden zodat klanten op basis van hun smaak een wijn kunnen kiezen.